top of page

Izložba je održana u septembru 2022. godine, u izložbenom prostoru DDOR-a u Novom Sadu, u okviru nedelje vizuelne umetnosti Kaleidoskopa kulture.
 

Projekat okuplja pet mladih vizuelnih umetnika (Edvarda Wintersa, Vladimira Janića, Saru Kecman, Darka Sretića i Aleksandra Danguzova) koji se u svom radu fokusiraju na ispitivanje različitih mogućnosti, ali i prepreka, u uspostavljanju određene komunikacije, kako sa samim sobom, tako i sa drugima. Dijalog kao razgovor, odnosno protiv razgovor, uspostavlja jedinstvenu vrstu odnosa između samih učesnika. Tu se otvara pitanje verodostojnosti uspostavljene interakcije. Koji su to faktori koji utiču na blokadu u komunikaciji? Kada dijalog gubi svoje suštinsko određenje i postaje inertan, statičan, jednosmeran? Upravo se takva pitanja, pojmovi i preispitivanja uvode i u samu srž “Projekta EXP”, kao i umetničkog rada koji proizilazi iz delovanja ove grupe.

kldskp exp.png
ddor_rad-4.jpg

Izložba je finansirana kroz konkurs „Umetnici.Sad“ koji je pokrenula Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“, a realizuje se u okviru petog Kaleidoskopa kulture. 

bottom of page